Πως να Βάψετε τα Πασχαλινά Αυγά σας με Φυσικό Τρόπο!

Πως να Βάψετε τα Πασχαλινά Αυγά σας με Φυσικό Τρόπο!

Οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και οι προετοιμασίες είναι για αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι!

Η πιο όμορφη, παραδοσιακή και απολαυστική διαδικασία είναι το βάψιμο των αυγών. Αναμφισβήτητα αυτή τη διαδικασία την απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Μπορούμε λοιπόν να βάψουμε τα αυγά μας με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε τα χρώματα που προτιμάμε:

Για κόκκινα αυγά επιλέγουμε κρεμμύδια ή παντζάρια, για κίτρινα φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι και για πράσινα μαϊντανό ή φύλλα από σπανάκι.

Το πώς το φτιάχνουμε είναι πανεύκολο! Αρχικά, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα υλικά που θα μας δώσουν το χρώμα που θέλουμε σε συνδυασμό με μπόλικο νερό. Το νερό πρέπει να υπεκαλύπτει τα υλικά, ακόμη και όταν προσθέσουμε μέσα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ξίδι και βράζουμε για μία ώρα. Αφαιρούμε τα υλικά που έδωσαν το χρώμα και κρατάμε μόνο το χρωματισμένο νερό. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα αυγά και τα βράζουμε για δεκαπέντε λεπτά. Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν καλά και τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει σε λίγο ελαιόλαδο για να γυαλίσουν.

 

Φυσικά αν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια, για έξτρα διασκέδαση μπορούμε να σχεδιάσουμε και να χρωματίσουμε τα αυγά με λαδομπογιές και να σχεδιάσουμε ότι θέλουν οι μικροί μας φίλοι.

Print Friendly